Blog

Welke kussensloop is het beste voor je haar?

0

Droom jij ook wel eens van mooie, glanzende haren? Of zou je graag willen dat jouw haar minder kroest? Je weet dan misschien nog niet dat een zijden kussensloop goed voor je haar is? De stof is zacht en bevat aminozuren die je haar laat glanzen en het hydrateert. De zijden kussenslopen van Dore & Rose zijn gemaakt van de beste kwaliteit moerbeizijde, zodat jouw haar ‘s nachts weer herstelt.

Een kussensloop van katoen of zijde?

Wat is beter, katoen of zijde? Katoen is een sterke, stroeve en vocht absorberende stof. Het kan op hoge temperaturen worden gewassen, het slijt niet snel en het is goedkoop. Zijde is zacht en neemt geen vocht op. Het irriteert de huid niet en het heeft temperatuur regulerende eigenschappen. Dat maakt een zijden kussensloop goed voor je haar en huid.

Hoe zorg je goed voor je haar?

Mooie en verzorgde haren, dat wil toch iedereen? En dat ligt binnen handbereik. Het begint met een gezond voedingspatroon. Alle essentiële stoffen zitten daarin. Verder is voldoende beweging belangrijk. Dat zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid en dat zie je weer terug in de conditie van je haren. Je haar wat minder vaak wassen is ook een optie. Het beschermende laagje vet op de hoofdhuid voedt namelijk je haar. Het droogt dan minder snel uit. Tenslotte kun je je haar verzorgen met olie of een haarmasker.

Een zijden kussensloop zorgt voor je haar

Naast de dagelijkse zorg voor je haar, verzorg je het ‘s nachts met behulp van een zijden kussensloop. Zijde is zacht voor je haar waardoor het minder snel de neiging heeft om te gaan pluizen. De aminozuren in zijde geven het haar glans, herstellen de elasticiteit en voorkomen het splijten van de haarpunten. Daarnaast houdt zijde vocht vast en hydrateert het zo je haar. Dat maakt zijde heel geschikt voor mensen met droog haar. Ook reguleert zijde de temperatuur. Dat betekent dat het in de zomer koel aanvoelt en in de winter lekker warm. Met een zijden kussensloop van Dore & Rose verbeter je eenvoudig je nachtrust.

Een duurzaam kussensloop

Dore & Rose hecht veel belang aan duurzaamheid. Bij alles, van productie tot levering, is rekening gehouden met mens en milieu. De producten zijn gecertificeerd en veilig.

Kun je zijde wassen?

Ja, zijde is wasbaar, maar het kan niet in de droger. Je wast een zijden kussensloop binnenstebuiten in een waszakje. Kies voor een handwasprogramma op 30 graden en centrifugeer de was niet na afloop. Haal de was zo snel mogelijk uit de wasmachine en hang het kussensloop op zodat het kan drogen.

You might be interested in …

Lingeriemerk Casmir