Blog

Veilig werken op hoogte met een rolsteiger van Euroscaffold

0

Veilig werken is belangrijk om onnodige ongevallen te voorkomen. Een ladder gebruik je misschien nog bij kleine klussen, maar bij het werken op hoogte is het verstandig om te kiezen voor een rolsteiger. In dat geval zijn de rolsteigers van Euroscaffold onmisbaar. Veilig, duurzaam en van goede kwaliteit.

Wat is beter, een ladder of een rolsteiger?

Het is afhankelijk van de soort klus of een ladder voldoet. Een ladder is niet veilig bij het werken op hoogte, maar soms is er geen andere mogelijkheid. Als er te weinig ruimte is voor een rolsteiger bijvoorbeeld. Een ladder gebruik je dus alleen als je de klus niet op een andere manier uit kunt voeren. Bij het uitvoeren van grotere klussen kun je beter een steiger kopen.

Wat is rolsteiger?

Een rolsteiger is een steiger op wielen. Hierdoor is de steiger makkelijk te verplaatsen en wendbaar. Verder bestaat een rolsteiger uit een stelling van aluminium buizen. Jaarlijks vinden er tientallen ongelukken plaats door verkeerd gebruik van een rolsteiger, hoewel het juist een handig en veilig hulpmiddel is. Ongevallen zijn dan ook te voorkomen als de veiligheid in acht wordt genomen. In de eerste plaats is het op de juiste manier opbouwen van de steiger belangrijk.

Hoe bouw je een steiger op?

Met de opbouwframes bouw je de steiger op. Het bestaat uit verticale staanders. Ze kunnen behoorlijk wat gewicht dragen en leveren daarmee een belangrijk aandeel aan de veiligheid van de steiger. Met schoren geef je het opbouwframe stabiliteit. Het zijn horizontale en diagonale buizen. Dan zijn er nog voorloopleuningen. Deze horizontale buizen bevestig je aan het opbouwframe. Ze zorgen voor stabiliteit en extra veiligheid. Tussen de verdiepingen bevestig je platformen. Tijdens het klussen gebruik je de platformen om op te staan. Extra veiligheid krijg je door het gebruik van borgclips en stabilisatoren. Onder de rolsteiger zitten wielen, waardoor deze makkelijk verplaatsbaar is.

Veilig werken met een steiger van Euroscaffold

Ga je een steiger kopen? Let dan altijd op de kwaliteit! Zo zijn de rolsteigers van Euroscaffold van goede kwaliteit en veilig in gebruik. Je werkt veilig met een rolsteiger als:

  • Je de gebruiksaanwijzing leest voordat je de rolsteiger gebruikt.

  • Je elke dag begint met het controleren van de steiger. Zit de constructie nog goed in elkaar en staat de steiger stabiel op de ondergrond?

  • Je handen vrij zijn tijdens het beklimmen van de steiger.

  • Je de steiger niet verplaatst met losse materialen erop, of wanneer er mensen in de buurt staan.

  • Je de steiger niet te zwaar belast.

 

You might be interested in …