Blog

Professionaliseer jezelf met de opleiding tot fitnesstrainer!

0

Een job waarbij je niet alleen andere mensen helpt maar ook nog eens je eigen gezondheid erop vooruit doet gaan. Het klinkt als een droom, maar voor fitness trainers is het een realiteit. Wil je weten wat een fitnesstrainer precies doet, wat voor een opleiding je nodig hebt en hoe werken in deze job eruit ziet? Lees dan zeker verder!

Wat doet een fitnesstrainer eigenlijk?

Een fitnesstrainer is een beetje vergelijkbaar met een personal trainer. Als fitnesstrainer sta je in voor het maken van een trainingsschema voor je klant en ga je hen wegwijs maken in de oefeningen en routines die voor hen op de planning staan. Deze oefeningen zijn afgestemd op de klant en hun fitnessdoel. Verder zul je hun ook coachen over voeding en is het belangrijk dat je voor hen klaar staat om te motiveren en vragen te beantwoorden. Fitness trainers zijn vaak aan het werk binnen een sportschool of dergelijke instelling, maar kunnen ook zelfstandig aan de slag.

Wat kan ik van een opleiding fitnesstrainer verwachten?

Als je een Fitnesstrainer A opleiding volgt bij een betrouwbare aanbieder (zoals bij Sport & People) dan volg je verschillende modules die praktische en theoretische vaardigheden aanleren. Niet enkel de fitness oefeningen zelf worden aangeleerd, ook voedselleer en fysiologie zitten in het pakket. Verder zijn er ook modules die zich focussen op het omgaan met klanten. Een Fitnesstrainer A opleiding kan worden gevolgd op locatie of in thuis leren, wat hem meer toegankelijk maakt voor mensen met verschillende noden. Nadat je deze opleiding afrond volgt er een Fitnesstrainer B om jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn ook andere vervolgopleidingen die je kan volgen om je op bepaalde sporten toe te spitsen.

Welke voordelen kan ik verwachten van deze opleiding?

De voordelen die je krijgt door een opleiding tot fitnesstrainer te volgen zijn zeer divers. Eerst en vooral is het een goede manier om je professionele leven te verrijken. Je kunt aan de slag, voltijds of deeltijds, bij verschillende faciliteiten die fitness aanbieden maar ook als zelfstandige trainer. Bovendien bevordert deze opleiding ook je persoonlijk leven. Je eigen gezondheid gaat erop vooruit en dit zorgt ervoor dat ook je psychologisch welzijn vergroot. In andere woorden: een gezonde geest zit in een gezond lichaam.

Voor meer informatie kan je terecht bij Sport & People. Aarzel niet om vandaag je gezondheid en die van anderen in je eigen handen te nemen!

 

You might be interested in …