Blog

Make-up trends van 2023

0
make-up trends 2023

Wanneer je denkt aan make-up uit de jaren ’80, denk je meteen aan neonkleuren. De jaren ’90? Overgetekende lippen – makkelijk. Begin 2000? Bevroren oogschaduw en Juicy Tubes – einde verhaal. Make-uptrends hebben altijd een grote impact gehad op de mode van de betreffende tijdperken, en dat is in 2023 niet anders. Dit jaar draait alles om minimalisme en maximalisme. Er is geen tussenweg. Je gaat ofwel voor een simplistische, moeiteloos prachtige esthetiek, ofwel voor felle kleuren, metallic verschuivende pigmenten en glitter op onverwachte manieren voor een instant dopaminehit.

Uiterste vormen

De uitersten nemen vorm aan in een breed scala van looks. Aan de ene kant is er de “underpainting foundation”-techniek, die bedacht werd door Mary Phillips en mogelijk werd gemaakt door de lancering van tientallen lichte, transparante formules. We omarmen eindelijk onze huid, ons figuur en producten die onze huid verbeteren en een huidachtige afwerking achterlaten in plaats van te streven naar een volledige dekking. De vibe is zeker veel natuurlijker, dauwachtig en fris.

Hoe gedurfder hoe beter

Aan de andere kant van het spectrum komen intense lippen en ogen – en hoe gedurfder, hoe beter. Er is een hint van grunge glam gaande, lippenstift is helemaal in en glans heeft een prominente plek op het podium. We zien zeker dat make-uptrends terugkomen uit de jaren ’90 en begin 2000. Er zijn veel lippen in bruintinten, witte eyeliner is terug, pastelblauw is populair en katachtige eyeliner is terug.

Blush

Mensen willen steeds meer blush. Het is de perfecte manier om natuurlijke warmte op de huid te creëren. Texturen zullen blijven ultra-romig en blendbaar zijn, met de nieuwe toevoeging van vervagende formules die poriën doen verdwijnen.

Hoe blush opbrengen?

Wat betreft hoe je blush dit jaar moet aanbrengen? Vermijd het aanbrengen van product in het midden van het gezicht en ga voor een meer gebeeldhouwde look. Blush zal verschuiven van hoog op het jukbeen naar een meer sculpturale uitstraling op de appels van de wangen, en daaronder wikkelend om het jukbeen.

You might be interested in …