Blog

Last van schimmels op de muur? Zo kun je ze bestrijden!

0

Het ontstaan van schimmel op de muur

Schimmel op de muur is een probleem dat vaak voorkomt in woningen, die een aangename temperatuur hebben en vochtig zijn. Het vocht in woningen kan worden veroorzaakt door een lekkage, regendoorslag, vocht in de lucht en condensatie. Het zijn vooral de vooroorlogse woningen, die problemen hebben met vochtig muren door vochtdoorslag. Bij deze woningen treedt vaak vochtdoorslag op als het regen en er veel wind is. Zodra je vocht op de muren ziet en het gaat muf ruiken in huis, dan kun je ervan uitgaan dat er schimmels aanwezig zijn. De schimmel op de muur, in bijvoorbeeld je woonkamer, zie je vooral door de zwarte puntjes die verschijnen of de harige aanslag. Omdat schimmels giftig kunnen zijn, is het belangrijk dat er snel wat tegen gedaan wordt. Schimmels bestrijden op de muur kun je proberen zelf te doen met middelen die je in de winkel kunt kopen.

Zwarte schimmel in je woning

Vooral de zwarte schimmel moet je zo snel mogelijk proberen te verwijderen. Het is niet alleen het lelijke uiterlijk, maar vooral het schadelijke effect dat het heeft op je gezondheid, meubels en stoffen. Je moet ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk definitief wordt verwijderd.  De zwarte schimmel zal vooral bij personen, die astma of andere longproblemen hebben, alleen maar verergeren. Het inademen van zwarte schimmel die mycotoxinen verspreidt, is slecht voor mens en dier. Vooral bij jonge kinderen, ouderen en personen, die een aandoening op de luchtwegen hebben, kunnen de klachten groter worden. Nadelige gezondheidseffecten, wanneer men in contact komt met zwarte schimmel zijn: huidontstekingen en huiduitslag, oogontstekingen, rode of doorbloede ogen, een grote mate van vermoeidheid en ademhalingsproblemen. 

Schimmels bestrijden

In veel gevallen is schimmel bestrijden niet eenvoudig. Omdat de zwarte schimmel sporen heeft, die zich gemakkelijk uitbreiden door een vochtige muur in de open ruimtes van de stenen kun je er maar moeilijk bijkomen. In zo’n geval is het belangrijk dat je een schimmelbestrijdingsbedrijf benadert. Ze zullen langskomen en een plan opzetten om voorgoed van de schimmel af te komen. Op de eerste plaats wordt er een geheel vrijblijvende offerte opgemaakt. Omdat schimmel bestrijden een gespecialiseerd werk is, moet je het aan de specialist overlaten. Het zal geld kosten, maar er gaat niets boven je gezondheid. Wanneer een schimmelbestrijdingsbedrijf de schimmel verwijderd heeft, kun je er zeker van zijn dat het niet meer terugkomt. Wanneer u Lavos reiniging benadert, weet je zeker dat je een gespecialiseerd schimmelbestrijdingsbedrijf hebt. Probeer eerst zelf de schimmel te verwijderen, voordat u een specialist inschakelt. Neem ook nooit het eerste bedrijf en laat altijd meerdere offertes opmaken. U zult dan ongetwijfeld bij Lavos Reiniging uitkomen. 

You might be interested in …