Blog

Het verschil tussen harde en zachte dakkoffers: wat zijn de voor- en nadelen?

0

Een dakkoffer kopen lijkt hartstikke simpel, maar het kan toch een hele klus worden. Een belangrijke keuze die je moet maken is namelijk de keuze tussen een harde en een zachte dakkoffer. Beide typen dakkoffer hebben namelijk hun voor- en nadelen. In dit artikel zullen we een aantal van die voor- en nadelen uiteenzetten, zodat jij na het lezen een goede keuze kan maken. Want het is niet zo dat het ene soort beter is dan de andere, dus uiteindelijk moet je zelf een weloverwogen keuze maken.

Zachte dakkoffers: flexibeler, maar minder efficiënt

Het grote voordeel aan zachte dakkoffer is, tja, dat ze zacht zijn. Dit betekent dat je de dakkoffer vrij gemakkelijk op kan vouwen als de koffer niet meer nodig is. Hierdoor neemt de dakkoffer veel minder ruimte in als je de koffer niet meer nodig hebt. Het grote nadeel van zachte dakkoffers zit in de aerodynamica: zachte dakkoffers kunnen simpelweg niet heel aerodynamisch gevormd worden, wat betekent dat ze bovenop de auto meer wind vangen wat weer een hoger brandstofgebruik tot gevolg heeft. Je zal dus moeten afwegen of de extra opslagruimte die een harde dakkoffer vereist voor jou het brandstofgebruik waard is.

Harde dakkoffers: extreem efficiënt, maar het kost meer ruimte

Harde dakkoffers worden gemaakt van hard plastic, wat betekent dat de fabrikant ze goed kan vormen. Dit heeft als resultaat dat harde dakkoffers een veel aerodynamischer ontwerp hebben, waardoor de dakkoffers tijdens het rijden minder wind vangen, wat weer brandstof bespaart. Het nadeel aan harde dakkoffers is dat hun vorm vast is. Dit betekent dat je de dakkoffer niet op kan vouwen wanneer de koffer niet nodig is. Als je een dakkoffer van 600 liter hebt zal die dus altijd 600 liter innemen, ook als de koffer leeg is.

Op zoek naar meer informatie over dakkoffers? Bezoek dan eens dakkoffer.net, de dakkoffer specialist.

https://dakkoffer.net/

You might be interested in …