Blog

Het verschil tussen een online makelaar en een traditionele makelaar. Wat past het best bij jou?

0

Sta je op het punt om je huis te verkopen? Dan heb je vast de term ‘online makelaar’ voorbij zien komen. Maar wat is nu precies het verschil met een traditionele makelaar? En welke is de beste keuze voor jou? Laten we de voordelen van beide opties eens onder de loep nemen.

1. Kostenbesparing 

Laten we eerlijk zijn: iedereen wil het meeste uit de verkoop van zijn huis halen. Bij een traditionele makelaar betaal je vaak een percentage van de verkoopprijs. Kies je echter voor een online makelaar, dan betaal je meestal een vast bedrag, ongeacht de verkoopprijs van je huis. En dat vaste bedrag? Dat is vaak een stuk lager dan het percentage dat je aan een traditionele makelaar zou betalen. Dus als je op de centen let, kan een online makelaar een slimme keuze zijn!

2. Zelf bezichtigingen begeleiden

Een groot verschil tussen de twee is dat je bij een online makelaar zelf de bezichtigingen begeleidt. Dit kan een voordeel zijn, want wie kent jouw huis nu beter dan jijzelf? Je kunt potentiële kopers dus alle ins en outs van je woning en de omgeving vertellen. En dat kan ook nog eens tot een beter verkoopresultaat leiden. Maar als je liever alles uit handen geeft, is een traditionele makelaar wellicht een betere optie.

3. Controle over het verkoopproces 

Met een online makelaar heb je vaak meer controle over het verkoopproces. Jij bepaalt wanneer je huis te bezichtigen is en kunt direct feedback krijgen van potentiële kopers. Handig als je een druk leven hebt en bezichtigingen bijvoorbeeld liever in de avond of het weekend plant.

4. Bereik je doelgroep met Funda! 

Of je nu kiest voor een traditionele of online makelaar, zorg ervoor dat je huis op Funda komt te staan. Dit is dé plek waar potentiële kopers een nieuw huis zoeken. Kies je voor een NVM-makelaar, dan weet je zeker dat je goed zit. Wees voorzichtig met makelaars die alleen promotie maken op Social Media of Marktplaats. Je mist dat een belangrijke kopersgroep. Funda heeft met afstand het grootste bereik.

5. Persoonlijke ondersteuning 

Je zou denken dat je bij een online makelaar minder persoonlijke ondersteuning krijgt, maar niets is minder waar. Veel online makelaars zijn professionele NVM-kantoren en bieden uitstekende deskundige en persoonlijke begeleiding en hebben een helpdesk waar je met al je vragen terecht kunt.

Conclusie

Zoek je een makelaar die alles voor je regelt en is geld niet zo’n issue? Dan is het gemak van een traditionele makelaar wellicht wat voor jou. Wil je echter meer betrokken zijn bij het verkoopproces, daarmee een beter verkoopresultaat behalen én besparen op je makelaarskosten kosten? Dan is een online makelaar een uitstekende keuze.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de dienstverlening van een online makelaar? Vraag dan een informatiegesprek aan bij NVM-kantoor Zelfverkopen.nl. Als online makelaar van het eerste uur, vertelt Zelfverkopen.nl je graag over hun dienstverlening en de mogelijkheden van jouw huis!

https://www.zelfverkopen.nl

You might be interested in …