Blog

Het inrichten van je hal onze hal

0

Ken je dat? Schoenen uit, jas ophangen, tas weg leggen… maar waar? De hal is de plek waar je je huis binnenkomt en waar in een kleine ruimte veel gebeurt! En dan is het al snel dat de schoenen onder het kastje staan, de jas samen met sjaals, mutsen en een extra jas over elkaar heen hangen, de tassen op de grond… Resultaat: een rommeltje. In ons huis is dit niet anders, maar we wilden het wel ander. De hal is tenslotte ook het eerste wat mensen zien van je huis. We wilden dat het een opgeruimde plek werd, die past bij de rest van ons huis.

Opbergen

Het grootste probleem in de hal is opbergen. Veel spullen, die je dagelijks gebruikt, moeten een plekje hebben. En dan op zo’n manier dat ze netjes opgeborgen zijn, maar ook makkelijk te bereiken. Want, weten we uit ervaring, als we te veel moeite moeten doen om iets op te bergen of te pakken, gaat het niet werken. Natuurlijk wil het oog ook wat en was een vereiste dat de oplossing ook mooi zou zijn en passend bij de rest van ons interieur. De gang moest echt bij het huis gaan horen.

Garderobekast kopen

We zochten op het internet naar voorbeelden en vonden genoeg inspiratie. Er zijn veel mensen die een probleem ervaren bij het inrichten en netjes houden van hun hal. Bij online meubelwinkel viel ons oog op een opbergoplossing die ons stijlvol en praktisch leek. Een garderobekast kopen, daar gingen we voor. Onze kast heeft een roede om de jassen aan kledinghangers te hangen, naast elkaar. Je hebt meer overzicht dan wanneer de jassen aan hangers en over elkaar heen hangen en kunt meer jassen kwijt. Vooral handig als je tussen de seizoenen inzit qua weer of als er visite komt. Lades, vakken en een kastje met schuifdeur maken het meubel compleet. Onze schoenen bergen we op onder in het meubel. Met de schuifdeur kunnen we kiezen welke schoenen in het zicht en makkelijk te pakken (en op te bergen) zijn en welke achter het deurtje kunnen staan. Met een paar mooie mandjes voor de rondslingerende sjaals, handschoenen en mutsen in de vakken was er zelfs nog plek over voor decoratie in één van de open vakken.

Keuze

Wil je ook een garderobekast kopen? Bij online meubelwinkel kun je kiezen uit verschillende kasten. Open of juist dicht en in verschillende stijlen, zo kun je de inrichting van de hal aan laten sluiten bij de rest van het huis. Mooie opbergoplossingen voor je hal, zodat die het visitekaartje wordt van je huis!

You might be interested in …