Blog

Het belang van bijzondere relatiegeschenken

0
speciale relatiegeschenken

Hoe vaak krijg je een relatiegeschenk dat ergens in een la belandt, in de maag verdwijnt of waar je helemaal niet op zit te wachten? Een bedrijf is blij met jou als klant en geeft je een fles wijn. Lekker? Jawel, als je van die wijn houdt wel. Voel je je speciaal? Nee, je hebt al 4 andere flessen gehad. Weet je volgend jaar nog wat je had gehad? Waarschijnlijk niet, maar je vermoedt dat het wel weer wijn zal zijn geweest. Wil je dat klanten jouw bedrijf onthouden, maak de relatiegeschenken dan uniek.

Waarom een uniek relatiegeschenk?

Relatiegeschenken zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven. Ze helpen om je naamsbekendheid te vergroten, jouw klanten te waarderen en relaties aan te halen. Maar hoe maak je relatiegeschenken echt uniek en onvergetelijk?

Laten we beginnen met het feit dat mensen graag worden verrast en gewaardeerd. Een uniek relatiegeschenk laat zien dat jouw bedrijf tijd en moeite heeft gestoken in het uitzoeken van iets dat speciaal voor hen is. Het verhoogt de kans dat ze zich verbonden voelen met jouw bedrijf en dat ze meer waardering hebben voor je producten en diensten. Ze hebben al genoeg pennen, tassen en sleutelhangers. Als je een uniek en opvallend cadeau aanbiedt, laat je zien dat je anders en creatiever bent dan andere bedrijven. Dit zal helpen bij het opbouwen van een sterk en herkenbaar merkbeeld.

Een cadeau dat bijdraagt aan de verkoop

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe de relatiegeschenken bijdragen aan de verkoop van jouw producten of diensten. Een uniek en nuttig cadeau kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij je klanten. Als je een uniek en origineel geschenk geeft, zullen mensen het blijven gebruiken en er steeds weer aan denken. Dit betekent dat jouw bedrijf steeds weer op de voorgrond zal staan, waardoor de kans groter is dat mensen je bedrijf in de toekomst weer opzoeken.

Laat bijvoorbeeld speelkaarten bedrukken met je logo. Elke keer als de kaarten uitgedeeld worden, zien ze je bedrijfsnaam. Jouw bedrijf wordt gezien, ook door hun netwerk, en gekoppeld aan een leuke ervaring. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap.

Humor in relatiegeschenken: waarom het zo goed werkt

Humor zorgt ervoor dat mensen zich ontspannen en zich op hun gemak voelen. Het maakt hen blij en zorgt voor een positieve reactie. Het is een unieke manier om jouw bedrijf en merk op een positieve manier te presenteren. Hierdoor zullen mensen je bedrijf onthouden en zich meer betrokken voelen.

Stel je krijgt een strijkbout van een schadeherstelbedrijf. Een apart cadeau, maar als er dan ‘zo weer uit de kreukels’ en het logo van het bedrijf op staat, dan klopt het en verschijnt er elke keer als je het gebruikt weer een glimlach op je gezicht. Past een strijkbout niet zo bij je bedrijf of in je budget? Een cadeau hoeft niet groot te zijn, de uitvoering is belangrijker. Denk outside the box. Leen je mensen of bedrijven geld en je laat badeendjes bedrukken met daarbij ‘geld hoeft niet te stinken’, dan heb je voor weinig budget toch een leuk relatiegeschenk.

You might be interested in …