Blog

Hemels brood, zo lekker

0
Hemels brood

Vorige week was ik op zoek naar een gezondere optie voor mijn dagelijkse lunch en ik stuitte op dit brood. Ik was in een bakkerij in Gelderland en ze noemde het hemels brood. Ik vond het grappig klinken en besloot het een kans te geven. Ik was eerst een beetje sceptisch, omdat het er zo anders uitzag dan het gewone brood dat ik gewend ben te eten. Maar ik besloot het een kans te geven en ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Daarom even een artikel schrijven.

Hemels brood, wat is dat dan?

Hemels brood is gemaakt met een mix van Veluws tarwe, zaden en noten en is rijk aan voedingsstoffen. Het bevat volgens mij minder suiker dan gewoon brood, dus goed voor het calorisch logboek. Ik was verrast door hoe vol en verzadigd ik me voelde na het eten van een snee hemels brood. Ik hoefde geen tussendoortjes meer te nemen en voelde me de hele middag vol energie. Vaak zit ik op onze houten speelbak met deksel naar de kinderen te kijken, maar nu deed ik lekker mee.

Superlekker

Het beste van alles is dat hemels brood ook nog eens heerlijk smaakt! Ik ben gewend aan het gewone, zoete brood en was bang dat ik het verschil niet zou kunnen waarderen, maar ik was aangenaam verrast. Het heeft een unieke, natuurlijke smaak die perfect past bij allerlei verschillende belegopties. Ik heb het gegeten met pindakaas en bananen en ook met een beetje kaas en tomaat. Beide opties waren superlekker. Zelfs de witte wijn paste er goed bij (Waarom ruik ik heel erg kattenpis in witte wijn?).

Nieuwe favoriet

Ik denk dat ik een nieuwe favoriete lunch heb gevonden en ik kan niet wachten om verder te experimenteren met hemels brood. Ik raad het zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een gezondere optie voor hun dagelijkse broodbehoefte of gewoon op zoek is naar iets nieuws en lekkers. Leuk cadeau aan jezelf.

You might be interested in …