Blog

De voordelen van Device as a Service (DaaS)

0

Uw IT-producten huren in plaats van zelf kopen? Dat is de kostenbesparende trend van deze tijd. Deze trend is mogelijk met de complementen van het Device as a Service (DaaS) model. DaaS stelt u in de gelegenheid om heel simpel uw nodige equipment aan te schaffen. DaaS biedt vele voordelen voor bedrijven van diverse sectoren. Zowel kleine als grote bedrijven ondervinden hiervan de gemakken.Hier zijn enkele belangrijke voordelen van Device as a Service op een rijtje.

Het beheersen van de kosten

Met het DaaS- model kunt u uw kosten voorspellen doordat u maandelijks een vast bedrag per apparaat of unit betaalt. Dit zorgt ervoor dat de IT- kosten te managen en te voorspellen zijn. Daarnaast hoeft u niet over een groot budget te beschikken, omdat er geen grote kapitaalinvestering gedaan hoeft te worden voor de aankoop van de hardware. Dit zorgt weer voor een verbeterde liquiditeit van uw bedrijf.

Flexibiliteit

Indien uw bedrijf een noodzakelijke afname doormaakt, is het een heel eenvoudige klus om af te schalen. Uiteraard kan de behoefte aan opschaling ook aanwezig zijn. Ook hier kan gemakkelijk invulling aan worden gegeven. Kortom, er is bij dit model een zekere mate aan flexibiliteit als het de schaalbaarheid betreft.

Onderhoud en support

DaaS-leveranciers nemen vaak de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, de reparaties en het vervangen van defecte apparaten, waardoor uw IT-personeel wordt ontlast. U krijgt vaak toegang tot technische ondersteuning en helpdesk ondersteuning van de DaaS-provider, wat de productiviteit van uw medewerkers kan verhogen.

Beveiliging en compliance

DaaS-leveranciers zorgen ervoor dat apparaten regelmatig worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligings patches en -updates. Ze kunnen ook helpen bij het handhaven van naleving vereisten en beveiligingsprotocollen. Dit laatste wordt compliance genoemd.

Eenvoudig beheer

DaaS kan apparaten centraliseren in één beheerconsole, waardoor het gemakkelijker wordt om ze te volgen, te beheren en te beveiligen. U krijgt vaak toegang tot tools voor het monitoren van apparaat prestaties en het genereren van rapporten, wat kan helpen bij het optimaliseren van uw IT-omgeving.

Focus op kernactiviteiten

Door het uitbesteden van hardwarebeheer aan een DaaS-provider kunnen organisaties zich richten op hun kernactiviteiten in plaats van zich bezig te houden met hardware gerelateerde zaken.

Duurzaamheid

Het huren van apparaten via DaaS kan leiden tot minder verspilling van elektronische apparatuur en een beter beheer van de levenscyclus van hardware.

Nieuwe technologie

DaaS stelt organisaties in staat om snel nieuwe technologieën en apparaten te adopteren zonder de hoge kosten van aankoop en implementatie.

Kortom, Device as a Service kan een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die flexibiliteit en kostenbesparingen zoeken in hun IT-omgeving. Voor uw IT-oplossing bent u bij NEG – IT Solutions aan het juiste adres.