Blog

Afval tijdens een verbouwing

0
Een verbouwing kan een spannende tijd zijn waarin je eindelijk de kans krijgt om de woning van je dromen te creëren. Of het nu gaat om een uitbouw, een nieuwe keuken of een complete renovatie, er zijn tal van zaken waar je aan moet denken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Wat doe je met het afval?

Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen tijdens een verbouwing, is het afvoeren van afval en puin. Of je nu een professionele aannemer hebt ingehuurd of de klus zelf uitvoert, er zal onvermijdelijk een grote hoeveelheid bouwafval ontstaan. Het is dan ook essentieel om te zorgen voor een efficiënte manier om al dat afval af te voeren.

Een van de beste manieren om dit te doen, is door een container te huren. Dit biedt een aantal voordelen die het hele proces van afvalverwijdering tijdens een verbouwing een stuk eenvoudiger maken.

Het voordeel van een container huren

Allereerst biedt een container huren veel gemak. Je hoeft je geen zorgen te maken over het regelen van transport of het vinden van een geschikte stortplaats voor al het afval. De container wordt namelijk bij jou thuis afgeleverd en opgehaald zodra hij vol is. Dit betekent dat je je kunt richten op de verbouwing zelf, in plaats van op het afvoeren van afval.

Een ander voordeel van het huren van een container is dat het een veilige en efficiënte manier is om afval te verwijderen. Door al het afval in één centrale locatie op te slaan, voorkom je dat er rommel verspreid raakt over je hele woning en tuin. Daarnaast zorgt het gebruik van een container ervoor dat het afval snel en efficiënt kan worden afgevoerd. Hierdoor wordt het hele proces van afvalverwijdering een stuk sneller en soepeler.

Welke container heb je nodig?

Als je een container wilt huren, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welk formaat container je nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van je verbouwing en de hoeveelheid afval die je verwacht te produceren. Je kunt kiezen uit verschillende formaten, variërend van kleine containers van 3 kubieke meter tot grote containers van 40 kubieke meter. Huur nooit te klein, een 2e huren is duurder dan 1 grotere en je hebt altijd meer afval dan je denkt. Heb je maar een klein beetje, denk dan eens aan een Big Bag voor afval huren. Gebruik nooit je rolcontainer voor restafval of bedrijfsafval.

Hoe lang heb je hem nodig?

Daarnaast moet je ook bepalen hoelang je de container nodig hebt. Als je bijvoorbeeld van plan bent om de hele verbouwing in één keer te voltooien, heb je de container waarschijnlijk maar voor een paar dagen of een week nodig. Als je echter een grotere verbouwing plant die enkele weken of zelfs maanden in beslag neemt, kan het nodig zijn om de container voor een langere periode te huren. Een container mag 4 weken huurvrij blijven staan, heb je hem langer nodig, dan hoef je dit niet door te geven, maar krijg je achteraf een meerprijs.

You might be interested in …